park en landschapsprojecten


Koplogo PerkBamboe  PerkGroen met adres contactinfo

OPENINGSTIJDEN : Tuin en kwekerij zijn gedurende het najaar t/m 17 november 2018 geopend op vrijdag en zaterdag van 10-16 uur. Daarna tot Kerst bent u welkom op afspraak (+31 (0) 612529974).

Voor grotere projecten is een analytische aanpak met kennis van landschapsecologische, hydrologie en vegetatieontwikkelingsprocessen van belang om tot een succesvol resultaat te komen.

 

Aanpak
Soms werken we op basis van een budget of maken we het ideale plan en bieden dat ter offerering bij verschillende partijen aan. In overleg maken wij een gedetailleerd ontwerp binnen uw mogelijkheden en wensen. Dit wordt vaak uitgewerkt met een ontwikkelingsplan, een beplantingsplan, materialen en technieken en een voorstel voor irrigatie, drainage en verlichting. Maar voordat we beginnen moet duidelijk zijn of het ontwerp ook voor de lange termijn kan worden onderhouden en beheerd, anders heeft het geen zin te starten.
Sommige projecten vereisen extra onderzoek, een scenario-analyse of een haalbaarheidsstudie. Ook hier hebben we de nodige ervaring en contacten in binnen- en buitenland.

 

 

 

Bamboe voor duurzaam bos- en landschapsherstel
Bamboe is een potentieel belangrijk gewas in agro-forestry om aangetaste gebieden te regenereren en duurzame inkomstengenererende activiteiten te bieden. Met voldoende aandacht, investeringen en de juiste normen kan het een belangrijk hernieuwbaar en duurzaam gewas worden.
Bamboe is een van de snelstgroeiende planten ter wereld, het is zeer veelzijdig en snel hernieuwbaar. Lang gebruikt als alternatief voor hout voor meubels, houtskool, ambachten en voedsel (bamboescheuten), nieuwe technologieën vergroten de waarde van bamboe in vloeren en constructies, voor pulp en papier, vezels en zelfs bij de constructie van auto's en windturbines.

Bamboe kan ook een belangrijke rol spelen bij bos- en landschapsherstel. Op dit moment is ongeveer 47 procent van het potentiële bosareaal in de wereld gekapt of gedegradeerd om plaats te maken voor gewassen, vee, steden en wegen. Als een inheemse soort in tropische, subtropische en gematigde gebieden, kan bamboe aanzienlijk bijdragen aan het herstellen van aangetaste landschappen over de hele wereld.
Om grootschalige restauratie te bereiken, moeten kunstmatige grenzen van bosbouw en landbouw worden beoordeeld en landschappen worden beschouwd als 'mozaïeken' die verschillende functies bieden, zoals zoet water, erosiebestrijding, akkerbouwgrond, biomassa, koolstofbinding, voedselhulpbronnen enz. Wereldwijd is 1,5 miljard hectare geschikt voor mozaïekherstel, waarbij bossen, bomen en bamboe kunnen worden gecombineerd met ander landgebruik, zoals agroforestry en duurzame landbouw.

Door bamboe te planten binnen watervanggebieden in landschappen, kunnen aangetaste gebieden worden hersteld tot productief gebruik, waardoor een deel van de ontwikkelingsdruk op bossen wordt verlicht. Nu al kan de groeiende invloed van China in Afrika, de grote vraag naar bamboeproducten en managementexpertise leiden tot meer ontwikkeling van bamboemiddelen over het hele continent. Bamboe wordt beschouwd als de belangrijkste, snelgroeiende, strategische interventie voor bebossing en herbebossing in bergachtige en aangetaste gebieden. Als het goed wordt gedaan, kan bamboe bijdragen aan het wereldwijd herstellen van aangetast land terwijl het zorgt voor duurzame industrieën en ontwikkeling van het levensonderhoud

 

.

Locatie

Onze tuin en kwekerij is centraal gelegen in midden Nederland, tussen Utrecht en 's Hertogenbosch, in het westelijke puntje van Gelderland; de West Betuwe in het Lingedorpje Beesd. We zijn zowel uitstekend bereikbaar per auto vanaf de snelweg A2, afslag 14 als per trein (10 minuten te voet vanaf Station Beesd, op de Linge-Merwedelijn Geldermalsen - Dordrecht). Nabij de kwekerij ligt landgoed Marienwaerdt en recreatiepark Het Betuwestrand. In het dorp kunt u terecht voor een hapje en een drankje op het terras van Uitspanning De Notenboom.


Doorzoek onze website

Perk Bamboe Kwekerij

Bezoek:
Meinte 10, 4153 XE Beesd (Gld)
Auto: A2, afslag 14
Trein: Geldermalsen-Dordt, station Beesd, 10 min. lopen

Contact:
T +31 (0) 6 125 299 74
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden kwekerij:
medio maart - medio november
vrijdag en zaterdag 10-17 uur
di-wo-do op afspraak tussen 10-17 uur

logo youtubelogo facebook1