Vanaf vr 9 maart 2018 is de tuin en kwekerij weer open voor particuliere verkoop
2018 openingstijden particuliere verkoop: vrijdag en zaterdag 10-17 uur
During season 2018 we welcome you at the nursery every Friday + Saturday 10-17 hr
Ook Koningsdag geopend van 10-17 uur

Contact:...........Johan van der Perk
Tel.                  .. +31 (0) 6125 299 74
Email:            ...  info@PerkGroen.nl
Adres:       ...... ..Meinte 10 4153XE Beesd
, NL
Open:________maart -november: vrijdag + zaterdag 10-17 uur
.. . . . . . . . . . . . . ........... andere dagen bezoek op afspraak

Bereikbaarheid: ..De bamboekwekerij is centraal gelegen tussen Utrecht en Den Bosch. Auto: snelweg A2, afslag 14.
Trein: lijn Geldermalsen - Dordrecht, halte Beesd, 10 min. lopen.
Komt u van ver, graag even een telefoontje vooraf (06 125 299 74)

Volg ons op Facebook. Follow us on Facebook:

Bekijk het fotoboek showtuin/kwekerij:

Artikel september 2014 KMTP Groei & Bloei :

Stage of werkervaringsplaats 2016. Enkele dagen per week buiten werken en ervaring opdoen met teelt, beheer en onderhoud? Wij zijn een Aequor gecertificeerd leerbedrijf. Informeer naar de mogelijkheden.

Onze algemene voorwaarden vindt u hier.

Geografische ligging van de bamboekwekerij
routekaart adres kwekerij DeGroeneToko

 

   

NIEUWE SOORTENo.a.: Yacon (Smallanthus sonchifolius), grondappel uit de Andes. Diverse varens: Woodwardia orientalis, Asplenium 'Cristatum', Undulatum', Dryopteris sieboldii, D. lepidopoda, D. cycadina. Begonia's: B. 'Silver Splendour', B. grandis 'Alba', B. luxurians (palmbegonia). Vele soorten wintergroene bodembedekkers Ophiopogon, Carex, Acorus en Liriope. Siergembers en botanische Canna's etc etc.
Some interesting new and rare cultivars of Ophiopogon available in small numbers: japonicus 'Kyoto Dwarf', japonicus 'Kigimafukidama', japoncus 'Snow Globe', japonicus 'Shiroshima Ryu' and the super small variety: japonicus 'Gyoko Ryu'(= 'Super Dwarf' USA )

Kwekerij bamboe, siergrassen en exoten
Welkom op de website van Johan van der Perk, specialist in het kweken, toepassen en ontwerpen met bamboe, siergrassen en exotisch ogende, winterharde planten. Onze kwekerij omvat een brede sortering voor het Noord-Europese klimaat. Door jarenlange ervaring zijn de beste soorten geselecteerd en is gericht advies te geven voor uw situatie. Onze planten worden biologisch opgekweekt. Bij de kwekerij is eind jaren '80 begonnen met de aanleg van een parkachtige showtuin met een unieke collectie soorten. Deze is voor veel bezoekers inspirerend waarbij een goed beeld te krijgen is van de beste soorten die op de kwekerij worden vermeerderd. Op de kwekerij worden het gehele groeiseizoen planten in container aangeboden en wordt een deel in de vollegrond gekweekt en aangeboden met kluit gedurende het voor- en najaar.

Bamboe. De belangrijkste plantengroep op de kwekerij is bamboe. Deze groep groenblijvende grasachtigen spreekt sterk tot de verbeelding. De variatie in grootte, kleur en vorm is enorm. Ook de toepassingsmogelijkheden zijn breed. Een dankbare toepassing is het gebruik van diverse soorten bamboe als wintergroene haag, afscheiding of gesnoeide heg. Met een bamboehaag kunt u snel een ongewenst uitzicht wegnemen. Meer over deze toepassing is te vinden op www.bamboehaag.nl. Onder het kopje 'bamboe' in bovenstaand menu is ook een groot deel van het assortiment bamboe te vinden voor toepassing als solitair, bodembedekker, terrasplant en vakbeplanting. In de reguliere handel is het vaak moeilijk zekerheid te krijgen over de eigenschappen van de (beperkt) aangeboden soorten. Bij ons ziet u van alle belangrijke soorten volwassen planten en kunnen we alles vertellen over polvormende, woekerende, hoge en lage soorten en hun tuineigenschappen. Aan de hand van de standplaats en de gewenste hoogte, vorm en kleur kunnen we een passend advies geven.

Siergrassen en grasachtigen. Siergrassen worden steeds populairder in tuinen en parken. Ook binnen deze groep is de variatie enorm en is er voor elke situatie wel een geschikte soort te vinden. Beginnend bij lage, bodembedekkende soorten waarvan sommige wintergroen, tot manshoge en hogere soorten al dan niet met pluim, bladtekening of bijzondere halm. De kracht van siergrassen in de late bloei, stilistische vorm en vaak fraaie winterbeeld. We richten ons steeds meer op de groep groenblijvende grasachtigen.

Exoten. Onder deze noemer voeren we een breed assortiment uitheemse planten met een bijzondere uitstraling. Meer over de beste soorten bladplanten, Aziatische gembers, koudebestendige canna's, banaanachtigen, winterharde palmen, curieuze aronskelken en exotische bloeiers onder het kopje 'exoten' in het keuzemenu. De meeste soorten exoten zijn vanaf mei vermeerderd en op vooraad voor de verkoop.

Tuinontwerp en landschapsarchitectuur. Staat u op het punt om uw tuin of project op een planmatige wijze aan te pakken waarbij een verbindend plan voor het geheel nodig is dan kunt u bij ons terecht voor een gedetailleerd ontwerp, eventueel uitgewerkt met een uivoeringsbestek en begeleiding bij de uitvoering door u of een hoveniers/aannemersbedrijf.

Verkoop en bestellingen. U kunt bij uw bezoek aan de kwekerij direct planten uitzoeken uit de beschikbare voorraad. We doen ons best deze zo goed mogelijk op peil te houden. De beschikbare soorten wisselen gedurende het seizoen in potmaat, plantmaat en prijs. We hebben bewust geen webshop omdat we ervan overtuigd zijn dat u voor een verantwoorde keuze het beste eerst een beplanting gezien moet hebben en voldoende geadviseerd moet zijn. Planten zijn tenslotte levende organismen met een eigen karakter en geen standaard fabrieksproducten. Bestellingen ontvangen wij bij voorkeur per email (info@perkgroen.nl). Wij leveren planten af kwekerij. Verzenden is mogelijk in overleg, maar bij voorkeur nadat u de planten heeft uitgezocht op de kwekerij. Overigens zijn bamboes en siergrassen tot 4 m is de meeste auto's prima te vervoeren omdat de halmen buigzaam zijn en wij helpen bij het verpakken en inladen. Bent u overtuigd van uw keuze of gaat het om een bestelling vanuit het buitenland neem dan per email contact op over de mogelijkheden en kosten van verzending.

Locatie. Onze tuin en kwekerij is centraal gelegen in midden Nederland, tussen Utrecht en 's Hertogenbosch, in het westelijke puntje van Gelderland; de West Betuwe in het Lingedorpje Beesd. We zijn zowel uitstekend bereikbaar per auto vanaf de snelweg A2, afslag 14 als per trein (10 minuten vanaf Station Beesd, op de lijn Geldermalsen - Dordrecht). De kwekerij en beeldentuin is tussen maart en november op vrijdag en zaterdag geopend voor bezoekers. Andere dagen uitsluitend op afspraak .