Logo


Copyright www.PerkGroen.nl  
             
Orientaalse tuinen
   

 

 

Japanse Paardenstaart www.PerkGroen.nl

 

Brhama www.DeGriffioen.com

 

Copyright www.PerkGroen.nl

 

Copyright www.PerkGroen.nl

 

 

Balinese parasol www.PerkGroen.nl

 

Phyllostachys aureosulcata Spectabilis www.PerkGroen.nl

 

Copyright www.PerkGroen.nl

lichtval door Musa ochtendlicht door bananen sunlight trough banana leaves
Oriëntaalse tuinen
De Oosterse tuincultuur is al heel lang van invloed in Europa. Honderden jaren expedities en handelscontacten met Indonesië, China, Japan en vele andere landen in Azië hebben een verrijking van onze mogelijkheden opgeleverd. De grote reislust van ons Europeanen naar Azië heeft de interesse aangewakkerd om de oriëntaalse sferen naar huis te halen.
Bekend is inmiddels de Japanse en Chinese tuinarchitectuur. Maar ook zien we groeiende interesse in sfeertuinen, refererend aan o.a. Bali, India, Maleisië Tibet en andere landen uit de Aziatische regio.
Bovendien is de laatste 10 jaar het assortiment bruikbare planten voor ons klimaat met een Oosterse sfeer, zoals bamboe, Oosters prachtriet, sier-gembers, bananen, palmen en andere winterharde exoten sterk verbreed. Voor meer informatie over deze soorten, zie www.DeGroeneToko.nl.
Japanse tuinen of ontwerpen met Japanse stijlaccenten zijn veel gewaardeerd. De kunst van het weglaten en symboliek in vorm en inrichting kunnen een verrassend resultaat opleveren. Een Zen-meditatietuin (droge tuin) of een Japanse Theetuin waarbij water een belangrijke rol speelt fungeren als rustpunt in ons drukke bestaan. Vaak zien we echter elementen uit deze tuinstijlen toegepast in ons land waarbij een samenhang en betekenis ontbreekt. Een doordacht plan vormt de basis voor kwaliteit
Tuinen met Hindoeïstische en Boeddhistische elementen krijgen steeds meer waardering. We kunnen voor u een tuin of project ontwerpen in Balinese of Indiase stijl. Met de ons beschikbare Aziatische materialen, kleurgebruik en passende beplanting is een kleine oase realiseerbaar.